Curiozități despre acidul hialuronic

În lumea îngrijirii pielii, ingredientele la modă vin și pleacă, dar cercetările arată că acidul hialuronic nu este doar o tendință. De fapt, este unul dintre cele mai bune ingrediente de îngrijire a pielii pe care le puteți folosi pentru a completa și hidrata.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță naturală în piele. Mai exact, este un glicozaminoglican, o substanță vitală naturală care face parte din matricea de susținere a pielii. Fiind principalul glicozaminoglican din piele, acidul hialuronic menține fiecare aspect al pielii stabil, hidratat și reînnoit.

De ce este important acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este considerat atât de integral datorită capacității sale uimitoare de a atrage și de a menține de 1000 de ori greutatea sa în umiditate. Este un umectant, o categorie de ingrediente de îngrijire a pielii care sunt higroscopice, ceea ce înseamnă că atrag umezeala din mediul înconjurător. Umectanții se regăsesc adesea în cremele hidratante pe bază de apă, seruri și alte produse de îngrijire a pielii, datorită capacității lor de a ajuta la creșterea hidratării pentru toate tipurile de piele. Sunt benefice în special pentru pielea uscată, deshidratată. Acidul hialuronic este, de asemenea, un postbiotic, un ingredient care apare în mod natural pe măsură ce probioticele găsite în microbiomul pielii se descompun. Cercetătorii cred că această sinergie cu pielea este un alt motiv pentru care aplicarea acidului hialuronic duce la o piele mai sănătoasă, cu aspect mai tânăr. Întărește și ajută la reconstruirea microbiomului unic pe pielea ta.

Cine ar trebui să folosească acid hialuronic?

Vestea bună este că toată lumea poate utiliza acidul hialuronic ca parte a rutinei de îngrijire a pielii. Deoarece este o substanță naturală, este potrivită pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru pielea sensibilă. Caracteristica de legare a apei a acidului hialuronic este extrem de importantă atunci când vine vorba de îmbătrânirea pielii. Când suntem tineri, pielea noastră poate reține apa și reține o cantitate echilibrată, dar își pierde această capacitate pe măsură ce îmbătrânim. Rezultatul este o pierdere vizibilă a fermității și a flexibilității pielii.

Expunerea neprotejată la soare și agresiunea mediului slăbesc suprafața pielii și provoacă îmbătrânirea prematură. Sper că știți deja că utilizarea zilnică a cremei solare cu spectru larg și evitarea ingredientelor dure de îngrijire a pielii este o necesitate pentru a combate aceste lucruri, dar este posibil să nu știți că proprietățile antioxidante și de refacere a pielii ale acidului hialuronic contribuie în mare măsură la atenuarea acestor probleme, de asemenea. Este deosebit de eficient atunci când este utilizat ca parte a unei rutine complete de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire care include alte ingrediente susținute de cercetare.

Hialuronat de sodiu vs acid hialuronic

În plus față de acidul hialuronic, este posibil să fi văzut hialuronat de sodiu pe lista de ingrediente a unui produs de îngrijire a pielii. Nu este surprinzător că aceste două ingrediente sunt legate. Hialuronatul de sodiu este o sare benefică pentru piele care este derivată din acidul hialuronic. Hialuronatul de sodiu este util în același mod în care este acidul hialuronic pentru piele, dar cu un avantaj suplimentar: datorită greutății sale moleculare mai mici, este mai biodisponibil, ceea ce înseamnă că pielea îl absoarbe mai ușor decât acidul hialuronic. Înseamnă asta că hialuronatul de sodiu este mai bun decât acidul hialuronic? Nu. De fapt, este grozav dacă produse precum cremele conțin ambele forme ale ingredientului, astfel încât pielea ta să poată culege beneficiile pe mai multe nivele. Există pe piață unele produse care conțin ambele ingrediente, dar pentru că acidul hialuronic este mai scump, hialuronatul de sodiu apare mai des în produsele de îngrijire a pielii.

Sursa:

https://grestetica.ro/blog/ce-este-acidul-hialuronic-gama-stylage/